راهنمای انتخاب بهترین دوربین گوشی هوشمند

در واقع امروزه  گوشی موبایل دیگر صرفا  با یک دوربین تولید نمی گردد، بلکه تعداد زیادی از لنزها در قسمت جلویی و پشتی گوشی به چشم می ‌خورد. از این رو این مسئله با وجود مزایای زیادی که داشته، اما ممکن است برای افراد گیج کننده باشد. زیرا داشتن دوربین به تنهایی اهمیتی ندارد، بلکه داشتن یک دوربین خوب برای گوشی هوشمند، حائز اهمیت می باشد.

از این رو در این مقاله در مورد نکات لازم و ضروری در خصوص انتخاب دوربین خوب و به معرفی اصطلاحات رایج مربوط به دوربین گوشی هوشمند خواهیم پرداخت.

سنسور

در حقیقت سنسور از مهم ترین بخش های مربوط به دوربین گوشی‌ های هوشمند می باشد. زیرا  برای تعیین کیفیت تصویر، به عنوان یک اصل تعیین کننده به شمار می آید.

البته در زمان بررسی سنسور باید دو گزینه اندازه سنسورها و مگاپیکسل را هم در نظر گرفت.

به گونه ای که اندازه سنسور از مهم ‌ترین عوامل برای ارائه یک تصویر باکیفیت می باشد. زیرا یک سنسور بزرگ قادر به جمع کردن مقدار زیادی نور است. در واقع هرچه نور بیشتری را جذب کند، داده‌های بیشتری در اختیار سنسور قرار می ‌گیرد و منجر به ثبت عکس ‌هایی با خطا و نویز کمتر خواهد شد.

هم چنین در شرایط نوری کم هم، وجود یک سنسور خوب برای ثبت تصاویر بدون نویز لازم می باشد. البته لازم به ذکر است که در ساخت گوشی‌ های هوشمند بزرگ ترین سنسورها در دوربین اصلی استفاده می گردد.

در ضمن مزیت دیگر سنسورهای بزرگ این است که آن ها فضای زیادی برای ذخیره پیکسل ‌ها خواهند داشت.

لنزها

لنز دوربین در نگاه اول وظیفه رساندن نور به سنسور را دارد. همانند اندازه سنسور، لنزها هم میزان نور ورودی را تعیین می ‌کنند. علاوه بر این، لنزها مسئول زاویه دید، بزرگنمایی و موارد دیگر نیز می باشند. البته لنز ها هم از تنوع بالایی برخوردار می باشند.

لنز اولتراواید (“× ۰.۵”):

فاصله کانونی این نوع لنز در دوربین گوشی ‌های هوشمند کمتر از ۲۰ میلی‌ متر بوده یا زاویه دید بیشتر از ۹۰ درجه خواهند داشت. از این رو لنز اولتراواید برای عکس‌های پانوراما مناسب می باشد.

لنز واید (“×۱”):

این نوع لنز، لنز اصلی بکار رفته در دوربین گوشی‌ های هوشمند می باشد. در واقع فاصله کانونی لنز واید ۲۵ میلی‌متر است.

لنز تله فوتو زوم ( ۲ برابر یا بیشتر):

هر لنزی که از ۵۰ میلی ‌متر بزرگ ‌تر باشد در گروه  لنزهای تله زوم قرار می ‌گیرد.

فاصله کانونی

به فاصله بین لنز و سنسور، فاصله کانونی گفته می ‌شود. و در واقع میدان دید و بزرگنمایی به واسطه این ویژگی مشخص می ‎‌گردد. فاصله کانونی واقعی دوربین گوشی موبایل و عکاسی با آن چندان اهمیتی ندارد. چون سنسورهای دوربین گوشی کوچک هستند، به همین دلیل به جای آن به فاصله کانونی معادل می پردازیم.

و از آن جایی که فاصله کانونی روی میدان دید، عمق میدان، وضوح تصاویر و حتی لرزش ‌گیری و ضبط ویدیو هم تأثیر می‌گذارد. بنابراین باید دوربینی را انتخاب نمود که در علاوه بر اندازه سنسور و نوع لنز مناسب، فاصله کانونی زیادی هم داشته باشد.

زوم

در واقع تمام اصطلاحاتی که تولید کنندگان در رابطه با زوم بکار می ‌برند، مانند زوم هیبریدی، زوم اپتیکال یا موارد مشابه فقط جنبه تبلیغاتی و تجاری دارند و در واقع همان زوم دیجیتال هستند.

بنابراین در زمان انتخاب دوربین موبایل بهتر است که، به سنسو‌رها، لنزها یا فاصله کانونی ماژول ‌های مختلف دوربین توجه نمود.

دیافراگم

دیافراگم قطعه‌ ای بوده که درون لنز دوربین قرار گرفته است و از ۶ تا ۹ تیغه فلزی تشکیل می گردد. و در اصل دیافراگم در دوربین گوشی های هوشمند به گونه ای طراحی شده که با گشاد و تنگ شدن، میزان عبور نور را از روزنه میانی آن ‌ها که به آن اپرچر (Aperture) گفته می‌شود، کنترل می نمایند. البته در مشخصات فنی گوشی ‌ها، دیافراگم را با f نمایش خواهند داد.

و اما امروزه یک دوربین موبایل باید دارای ضریب f استاپ بین ۱.۹ تا ۱.۷ باشد تا بتوان آن را در گروه دوربین‌ های با کیفیت قرار داد. البته لازم به ذکر است که دیافراگم، نقش مهمی را در دوربین ‌های تله فوتو ایفا می ‌کند. در فواصل کانونی بسیار زیاد، دستیابی به دیافراگم ‌های بزرگ کار آسانی نیست.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

جستجو در سایت

دسته بندی ها

سبد خرید

درحال بارگذاری ...
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!